26/04/2024

Золочів Вечірній

Всі новини Золочівщини

Як отримати електронний лікарняний?

Багато питань виникає у пацієнтів щодо отримання листків непрацездатності – лікарняних. Як отримати електронний лікарняний?

Коли система «Електронного лікарняного» тільки почала працювати, було багато несправностей і багато запитань, як у лікаря, так і у пацієнта.

Важливо, щоб роботодавець правильно оформив трудові відносини з пацієнтом. А також важливо, щоб пацієнт був правильно задекларований. Всі ці дані мають бути внесені без помилок: прізвище, ім’я, по-батькові, дата народження, ідентифікаційний код.

У нас система працювала справно. Крім того, є вказівки, що ми можемо скоригувати лікарняний навіть до семи днів. А у випадку, якщо електронний лікарняний все одно “не проходить”, то у нас є можливість видати паперовий.

Як отримати лікарняний?

Щоб оформити лікарняний листок, необхідно звернутися по медичну допомогу до лікуючого лікаря. За наявності об’єктивних підстав медик сформує відповідний медичний висновок в електронній системі охорони здоров’я.

Важливо! Якщо медичну допомогу надавав лікар вузької спеціалізації, не потрібно окремо звертатися до лікаря первинної медичної допомоги за лікарняним. Лікарняний листок виписує будь-який лікар, що надавав медичну допомогу. Головна умова видачі лікарняного листка – підписана декларація із сімейним лікарем.

ZV.IN.UA | BR1ZE © Est. 2019 | Newsphere by AF themes.