27/04/2024

Золочів Вечірній

Всі новини Золочівщини

У Золочеві затримали військового, який нібито допомагав ухилитися від служби

🔹 Військового, який за 8500 євро допомагав ухилитися від служби, підозрюють на Тернопільщині.

🔸 За процесуального керівництва Тернопільської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру військовослужбовцю військової частини за фактом одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

🔸 За даними слідства, підозрюваний за понад 8500 євро обіцяв знайомому вирішити питання про його ухилення від військової служби, зокрема допомогти виготовити медичні довідки про непридатність за станом здоров’я.

🔸 При цьому він мав скористатися «зв’язками» та вплинути на службовців територіального центру комплектування та соціальної підтримки і членів військово-лікарської комісії.

🔸 Затримали солдата у порядку ст. 208 КПК України на Львівщині – після отримання 8000 євро неправомірної вигоди. Ще 21 000 гривень йому було надіслано на картковий рахунок у якості авансу.

🔸 Наразі вирішується питання про обрання для нього міри запобіжного заходу.

🤝 Досудове розслідування здійснюють слідчі Поліція Тернопільської області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Тернопільській області Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України та Департаменту військової контррозвідки Служба безпеки України.

ℹ️ Довідково: санкція статті передбачає від 3 до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

ℹ️ Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

📢 Офіційні канали комунікації відомства 👇

▪️ Telegram: https://t.me/SpecprokuraturaZahidRegion
▪️ Facebook: https://www.facebook.com/spzr.gp.gov.ua/
▪️ YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC_YbopUubzrgpg8iTDDAeg
▪️ Вебсайт: https://vpzhr.gp.gov.ua/ua/index.html

ZV.IN.UA | BR1ZE © Est. 2019 | Newsphere by AF themes.