28/04/2024

Золочів Вечірній

Всі новини Золочівщини

“Місце, в яке хочеться приходити!”: У Золочівській громаді оновили шкільну їдальню сучасним обладнанням, яке надав Проєкт USAID «ГОВЕРЛА».

29 січня у Золочівській ОЗЗСО І-ІІІ ст. №2, що на Львівщині, відкрили відремонтовану їдальню з новим обладнанням, яке надав Проєкт USAID «ГОВЕРЛА». 

Ця школа — найбільша у Золочівській громаді. Тут навчається понад 1150 дітей. Ще в 40-х роках минулого століття заклад успадкував будівлю від банку. Приміщення з часом добудували, проте ремонт у харчоблоку не робили ще з радянських часів. 

“Донині стан їдальні був жахливий. Обладнання було старе і ледь дієве. Попри те, що наша школа є закладом високого рівня, де працюють висококваліфіковані вчителі, а учні перемагають на олімпіадах та конкурсах, ми не могли відремонтувати їдальню власними силами. Тому дуже вдячні Проєкту USAID «ГОВЕРЛА», який допоміг розв’язати цю проблему”, — каже Оксана Смолінська, директорка школи. 

Школі пощастило отримати обладнання на суму 2,5 мільйона гривень від Проєкту USAID «ГОВЕРЛА»: електричні плити, пароконвекційні печі, лінії роздачі, холодильники і морозилки, пральні, сушильні та підлогомийні машини, стелажі, гардеробні шафи, меблі та посуд.

Щоб забезпечити закупівлю якісного, корисного та сучасного обладнання, команда Проєкту консультувалася з авторитетним у цій галузі Львівським професійним коледжем готельно-туристичного та ресторанного сервісу.

“Особливо ми в захваті від пароконвектоматів. Вже протестували їх — приготували картоплю з м’ясом. Виходить дуже швидко і надзвичайно смачно! Спочатку наші кухарі не наважувалися використовувати це обладнання, тому ми звернулися по допомогу до власників популярного в місті кафе. Вони розповіли, що навіть у їхньому закладі обладнання не таке сучасне””, — додає директорка. 

Це оновлення також надихнуло міську раду виділити кошти на комплексний ремонт їдальні. 

“Відверто, я була із тих учнів, хто рідко ходив у їдальню. Хоч мені і раніше смакувало пюре і узвар, але тепер сюди приходити стало значно приємніше з естетичної точки зору. Приміщення перетворилося, стало світлим і красивим, укомплектованим гардеробними шафами. Завдяки новому обладнанню ми з нетерпінням чекаємо можливості насолоджуватися дійсно збалансованим і здоровим харчуванням, як того вимагає нове шкільне меню. Це зміна, яка, безумовно, заохотить учнів приходити до їдальні, а не поспішати до магазину”, – поділилася школярка Вікторія Кмиць.

“Я сама закінчила цю школу і маю, з чим порівняти. Раніше навіть тарілки тут були металеві і діти не хотіли з них їсти. Вигляд має величезне значення для дітей. Сьогодні я зайшла всередину, подивилася на техніку — і це вражає! Тепер діти харчуватимуться, як в американських фільмах, а ходити в їдальню стане модно. Для мене як матері відпадає щоденна дилема, що дати дитині з собою — канапку чи булку?, — каже Галина Гальчик, мама четвертокласниці. 

На церемонії відкриття керівник Львівського регіонального офісу проєкту USAID «ГОВЕРЛА» Олександр Волошинський привітав учнів, батьків та колектив школи з оновленим приміщенням. На заході також виступили Золочівський міський голова Ігор Гриньків, начальник відділу з питань освіти, молоді і спорту Золочівської міської ради Андрій Заброцький, заступник начальника Золочівської РВА Віктор Олійник, в.о голови батьківського комітету Альона Костюк, отець Михайло Сукмановський. 

Загалом такі кухонні набори Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» надав 25 громадам Волинської, Львівської та Полтавської областей.

За матеріалами: https://www.prostir.ua

ZV.IN.UA | BR1ZE © Est. 2019 | Newsphere by AF themes.