27/04/2024

Золочів Вечірній

Всі новини Золочівщини

У Києві презентували фільм Акіма Галімова про Підгорецький замок із циклу «Українські палаци. Золота доба»

🎥У Києві презентували фільм Акіма Галімова про Підгорецький замок із циклу «Українські палаци. Золота доба»

👉Показ першої серії другого сезону історичного документального циклу відбувся в кінотеатрі «Жовтень». У заході взяв участь заступник Міністра культури та інформаційної політики України з питань європейської інтеграції Тарас Шевченко.

«Безперечно, війна та боротьба за збереження української ідентичності та нашої спадщини є надзвичайно важливою. Це розуміють і представники українських медіа, які роблять багато контенту для популяризації нашого надбання, і наші американські партнери, які всіляко підтримують створення такого продукту. Тож зараз дуже приємна мить —  коли робота відзнята, подолано всі труднощі, і ми можемо побачити результат роботи знімальної команди», — сказав він. 

☝️Відеопроєкт розповідає про життя і діяльність власників українських палаців — як тих, що стоять і за наших часів, так і тих, які не пережили буремне ХХ століття. Разом з істориками, архітекторами з 3D реконструкцій і спеціалістами VFX автори проєкту відтворюють екстер’єри та інтер’єри втрачених маєтків, розкривають їхню історію, яку намагалася стерти радянська влада.

Детальніше🔗

Проєкт «Українські палаци. Золота доба» створено за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). 

ZV.IN.UA | BR1ZE © Est. 2019 | Newsphere by AF themes.