16/04/2024

Золочів Вечірній

Всі новини Золочівщини

Чи приїде «швидка» під час дії воєнного стану або комендантської години?

Швидка допомога – це підрозділ Львівського обласного Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Однозначно, під час «повітряної тривоги», екстрена допомога виїжджає, наприклад, або на ДТП, або коли загальний стан загрожує життю пацієнта.

Війна внесла значні зміни в роботу фахівців Екстреної допомоги, проте, як і раніше, вони продовжують виїжджати на виклики. Адже від того, наскільки швидко вони прибудуть на місце й нададуть допомогу, залежить життя та здоров’я людей.

Проте, пацієнтам слід пам’ятати умови, за яких вони можуть викликати бригаду екстреної допомоги: телефонувати на номер 103 варто за невідкладних станів і таких, що загрожують життю і здоров’ю людини та можуть призвести до різкого погіршення стану, якщо екстрена медична допомога не буде надана. Про це можуть свідчити проблеми із диханням або його відсутність та критичні кровотечі.

Диспетчер екстреної допомоги поспілкується з абонентом і прийме рішення щодо подальших дій та скерує бригаду до пацієнта. Рішення щодо необхідності госпіталізації ухвалює лікар бригади екстреної допомоги на основі симптомів, які є у хворого.

ZV.IN.UA | BR1ZE © Est. 2019 | Newsphere by AF themes.