28/04/2024

Золочів Вечірній

Всі новини Золочівщини

Випробування за право носити берет з відзнакою серед військовослужбовців Навчального центру

Суворі нормативи, без права на перерву. Найбільш витривалі та загартовані боротимуться у запеклій боротьбі за омріяне право носити берет з відзнакою.

Для військових «берет з відзнакою» – це не просто головний убір, це гордість, честь та визнання. Дорога до отримання іміджевого права носити такий головний убір непроста: марш-кидок у повному спорядженні відстанню понад десять кілометрів з киданням гранат та подоланням природних і штучних бар’єрів, проходження смуги перешкод, силові випробування, бойова стрільба з різних положень в обмежений час і спаринги з інструкторами з рукопашного бою.

На кожному етапі судді відсіюють претендентів і залишаються лише кращі та найбільш витривалі.

В Навчальному центрі відбувся відбір, в якому взяли участь 7 військовослужбовців. Дистанція включала дванадцятикілометровий марш-кидок , подолання штучних перешкод та виконання силових вправ. Під час подолання непростої дистанції під спекотним сонцем, військовослужбовці, які виявили бажання отримати право носити берет з відзнакою, показали гарні результати та хорошу фізичну підготовку.

«Такі змагання – це стимул до нових звершень. Тут перевіряється твій характер, твій стержень, сила волі, витримка і, звісно, жага до перемоги», – поділився учасник відбору молодший сержант Павло Футерко.

Перший етап відбору уже завершився, на кандидатів чекають навчально-тренувальні збори по підготовці до другого етапу, який відбуватиметься з 21 вересня у Першій бригаді оперативного призначення імені гетьмана Петра Дорошенка НГУ.

Аліна Солоненко

ZV.IN.UA | BR1ZE © Est. 2019 | Newsphere by AF themes.