30/04/2024

Золочів Вечірній

Всі новини Золочівщини

День Гідності та Свободи: гвардійці віддали шану побратимам

21 листопада – день, який об’єднує в собі Помаранчеву революцію 2004 року та Революцію Гідності 2013 року. Військовослужбовці Нацгвардії приєдналися до вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні, героїв війни та усіх, хто поліг за Незалежність України.

20 листопада військовослужбовці Навчального центру Національної гвардії України приєдналися до Віча пам’яті на центральній площі міста Золочева. Також до вшанування пам’яті долучилися представники місцевого самоврядування , громадські діячі, правоохоронці, представники духовенства та активісти.

Громада Золочева у спільній екуменічній панахиді молилася за тих, хто віддав життя за Україну, за Героями Небесної Сотні та полеглими за незалежність і суверенітет нашої держави під час проведення антитерористичної операції, по завершенню якої біля дошки пам’яті героїв Небесної Сотні було покладено квіти та запалено лампадки.

«Це свято – символ нашої національної ідентичності. Герої Небесної Сотні ціною свого життя боролися за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину. І ми, будучи захисниками нашої Держави, маємо це пам’ятати та бути готовими захищати Україну будь-якою ціною, захищати вільний український народ», – зауважив заступник начальника Навчального центру по роботі з особовим складом полковник Юрій Лісняк.

Герої не вмирають! Вічна пам’ять!

ZV.IN.UA | BR1ZE © Est. 2019 | Newsphere by AF themes.