28/04/2024

Золочів Вечірній

Всі новини Золочівщини

Інформаційна сесія – “Політична та економічна участь жінок”

Сьогодні у безпечному просторі для жінок #Біла_світлиця у с. Білий Камінь відбулись інформаційні сесії – “Політична та економічна участь жінок” в межах проєкту Гендерна освіта задля справедливого суспільства, за сприяння ГО «Центр «Жіночі перспективи». Провела зустріч депутатка Львівської міської ради, знана волонтерка Неля Васюта.

Україна приділяє велику увагу питанням гендерної рівності, активно впроваджуючи і підтримуючи заходи та ініціативи для забезпечення прав і можливостей для всіх громадян.

Міжнародний досвід демонструє багато прикладів, де права жінок і чоловіків захищені. До прикладу, ряд країн, включаючи Швецію, Німеччину, Норвегію та Канаду, встановлюють рівні можливості для батьків взяти відпустку для догляду за дитиною. Це сприяє не лише рівності, а й зменшенню стереотипів стосовно ролей батька та матері і підтримує більш рівний розподіл домашніх обов’язків.

У ході зустрічі жінки ділились власним досвідом та дискутували. Важливо підкреслити, що рівність стосується не тільки питання жінок. Чоловіки також мають важливу роль. Їхня участь і підтримка є необхідними для створення справедливого та рівноправного суспільства. Рівність між жінками і чоловіками — це не лише моральна обов’язковість, а й ключовий елемент сталого розвитку.

ZV.IN.UA | BR1ZE © Est. 2019 | Newsphere by AF themes.