27/04/2024

Золочів Вечірній

Всі новини Золочівщини

Зустрічі із міжнародними партнерами, благодійними фондами, громадськими організаціями, які надають допомогу та працюють із внутрішньо переміщеними особами

Зустріч була організована Офіс підтримки цивільного населення Золочівської РВА.

“Сьогодні маю велику честь представити вам концепцію та роль Офісу підтримки цивільного населення, а також розглянути важливу тему роботи з внутрішньо переміщеними особами та співпраці з благодійними фондами та організаціями у забезпеченні допомоги та підтримки цієї вразливої категорії населення. Тисячі українців через російську агресію втратили житло та змушені були виїжджати у більш безпечні регіони. Лише у Золочівському районі знайшли прихисток понад 8 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Це створює великі виклики для організацій та уряду, які зобов’язані забезпечити їм необхідну допомогу та підтримку. Офіс підтримки цивільного населення створений саме для вирішення цих проблем. Він є центром координації дій різних структур та організацій з метою надання ефективної допомоги та захисту внутрішньо переміщеним особам”, – розпочала зустріч начальниця Управління соціального захисту населення Золочівської РДА Вікторія Шумакова.

Міський голова Золочева Ігор Гриньків окреслив коло проблем, з якими стикаються громади в час війни.

“Наша громада прийняла значну еілткість внутрішньо переміщених осіб. І якщо на початку вторгненння ми думали де їх поселити та як забезпечити найнеобхіднішим, то тепер думаємо про те, як зробитии так, щоб ці люди були працевлаштовані, як залучити їх ресурс до розвитку громади, адже це також наші жителі. Наші нові жителі”, – зазначив міський голова Золочева Ігор Гриньків.

Нагадаємо, у Золочеві функціонує Офіс підтримки цивільного населення Золочівської РВА за адресою м. Золочів, вул. Пачовського, 7.

Джерело: Золочівська міська рада

ZV.IN.UA | BR1ZE © Est. 2019 | Newsphere by AF themes.