28/04/2024

Золочів Вечірній

Всі новини Золочівщини

Вифлеємський вогонь у Золочівській міській раді

На початку пленарного засідання сесії Золочівської міської ради члени національної скаутської організації України «Пласт» передали міському голові, депутатам та усім присутнім у залі Вифлеємський вогонь миру.

Золочівські пластуни виконали традиційну пісню Вифлеємського вогню, закликавши присутніх бути іскоркою, яка запалить вогонь миру та любові у кожному серці та у кожній домівці. Зазначивши, що сьогодні цей вогонь, особливо важливий, адже несе ідею єднання усього українського народу.

Міський голова Золочева Ігор Гриньків подякував пластунам за те, що бережуть традиції та привітав усіх із прийдешніми святами, побажавши миру та Божого благословення.

«Щоб наступного року Україна здобула мир і усі наші військові повернулися до своїх домівок та родин. Міцного здоров’я усім. Перемоги та миру Україні», – наголосив міський голова.

Традиція передачі вогню існує вже багато років: вогонь миру передають від країни до країни. Передріздвяну традицію розповсюдження Вифлеємського вогню миру започаткували в Австрії. Проте, завдяки пластунам, її запровадили і в Україні.

Щороку з рук в руки, від одного скаутського осередку до іншого, Вифлеємський вогонь долає безліч кордонів і потрапляє до всіх українців, які чекають тепла, миру і злагоди, що єднають усіх християн у переддень різдвяно-новорічних свят.

Фото Леся Горгота та Аня Буковська

ZV.IN.UA | BR1ZE © Est. 2019 | Newsphere by AF themes.