06/05/2024

Золочів Вечірній

Всі новини Золочівщини

Благодійний захід із розмальовування гільз

Сьогодні у бібліотеці села Ясенівці учасниця бойових дій Оля Воронюк та членкині Першого жіночого ветеранського простору «Рехаб» Катерина Рубан (із Запоріжжя), Юнона Смерека (з Донеччини), Христина Федишин провели благодійний захід із розмальовування гільз.

Це не перша акція, яку проводять волонтерки. Впродовж листопада жінки організовували благодійні аукціони, на яких продавали свої витвори з метою зібрати солодощі для захисників.

За місяць існування їхньої акції «Міняємо гільзу на солодощі» у Золочеві активісткам вдалося розмалювати понад 100 невеликих гільз та кілька більших. У результаті завдяки цьому вийшло зібрати близько двадцяти п’ять ящиків солодкого. До Миколая смаколики передали бійцям на схід, а також у місцевий військовий шпиталь.

А сьогодні на запрошення бібліотекаря Мар’яни Карабін Мар’яна Карабін та керівника Народного дому Надії Сагатої Надія Сагата вчили розмальовувати використані гільзи усіх охочих. До акції долучились волонтери Благодійного фонду «Ясени». Кошти від продажу тепер вже сувенірів будуть використані в тому числі і для благодійних цілей фонду «Ясени», котрий підтримує захисників.

До акції долучились староста села Ярослав Сенчук та депутатка міської ради Леся Горгота.

Ярослав Сенчук передав також волонтерками подяки від міського голови Ігор Гриньків за активну громадську позицію, патріотизм, проявлену волонтерську ініціативу та підтримку захисників України.

Джерело: Золочівська міська рада

ZV.IN.UA | BR1ZE © Est. 2019 | Newsphere by AF themes.