25/04/2024

Золочів Вечірній

Всі новини Золочівщини

Відновлення місцевої економіки через інтеграцію переміщених підприємств і ВПО

На Львівщині працюють над програмами відновлення місцевої економіки через інтеграцію переміщених підприємств і ВПО в економічне життя громад.

Нещодавно стартував проєкт «Формування програм місцевого економічного розвитку через інтеграцію переміщених підприємств і ВПО в економічне життя територіальних громад».

Проєкт реалізовується громадською спілкою «Агенція місцевого економічного розвитку Яворівщини» в рамках виділеного USAID «ГОВЕРЛА» гранту. Його ціллю є розробка програм відновлення місцевої економіки через інтеграцію переміщених підприємств і ВПО в економічне життя громад-партнерок USAID «ГОВЕРЛА» у Львівській області.

Наталія Гнидюк, заступниця керівника USAID «ГОВЕРЛА» про проєкт: «Релокація бізнесу та розміщення внутрішньо переміщених осіб є складним викликом для приймаючих громад. Але це також значний ресурс і можливість для розвитку місцевої економіки. Через виділений грант, Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» допомагає громадам-партнеркам у Львівській області використати цю можливість для підготовки програм місцевого економічного розвитку з врахуванням потреб релокованого бізнесу та внутрішньо переміщених осіб».

В межах гранту Агенція місцевого економічного розвитку Яворівщини допомагатиме громадам у розробці програм місцевого економічного розвитку, які враховують питання релокації бізнесу та працівників, а також ґрунтуються на аналізі даних, консультаціях і консенсусі із зацікавленими сторонами. Крім того, Агенція розробить практичний посібник з антикризових інструментів місцевого економічного розвитку та надаватиме менторську підтримку органам місцевого самоврядування щодо процесу впровадження та планування заходів для програм місцевого економічного розвитку.

Перші зустрічі фокус-груп в рамках цього проєкту відбулись минулого тижня у Золочівській територіальній громаді.

Учасники обговорення напрацьовували спільно інструменти місцевого економічного розвитку, що особливо актуальні сьогодні, оскільки це є вкладом в економічну стабільність громад. Також в рамках Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» проводиться робота в цьому напрямку з фокусом на інтеграцію релокованих підприємств і ВПО в економічне життя громад.

ZV.IN.UA | BR1ZE © Est. 2019 | Newsphere by AF themes.