24/04/2024

Золочів Вечірній

Всі новини Золочівщини

Медіарух: українські журналісти закликають до об’єднання

Сьогодні, в День працівників радіо й телебачення, українська медіаспільнота виступила проти тиску та цензури. Журналісти з незалежних видань записали відеозвернення до колег і закликають всіх до об’єднання. Ділимось з вами текстом звернення: 
За сім років після Революції гідності незалежність української журналістики знову під загрозою. Анонімні канали, ботоферми, олігархічні медіа, які служать виключно на догоду власникам, витісняють професійні стандарти. Бізнесмени нівечать видання. А влада, яка мала б захищати свободу слова, сама намагається приборкати медіа.
Ми звертаємося до тих журналістів, які залишаються чесними попри обставини. Які керуються стандартами, а не побажаннями. Які не оцінюють, а цінують своє слово. Настав час єднатися. Незабаром нові вибори. А кожен із вас знає, що це значить. Новий тиск олігархів, власників, політиків, влади. Поодинці ми безсилі перед загрозою. Разом ми непереможні. Доведено журналістською революцією у 2004 році та рухом «Стоп цензурі!» у 2010-2014 роках. Але цього разу ми ставимо перед собою більш амбітну мету: створити ефективну самоврядну організацію журналістів, яка зможе протистояти системі політичного та комерційного тиску на свободу слова. Створити спільноту, яка об’єднає всіх українських журналістів.
https://www.facebook.com/LvivMediaforum/videos/488116635713048
ZV.IN.UA | BR1ZE © Est. 2019 | Newsphere by AF themes.