20/04/2024

Золочів Вечірній

Всі новини Золочівщини

Унікальна скеля з дна Сарматського моря

Коли багато мандруєш, завжди хочеться, відшукати щось новеньке і небачене. Пропонуємо вашій увазі, неповторний у своїй природній величі мегаліт «Триніг». Ця унікальна скеля з дна Сарматського моря, а було це море – 11 млн. років тому.

Скеля «Триніг», приманює до себе через свою подобу до фантастичного звіра, що застиг на трьох кам’яних ногах. А ще додайте багатовіковий буковий ліс, який його огортає з усіх боків.

Неймовірна краса, яка не залишить вас байдужими, готова! Якщо, вам цього малувато, то пройшовши декілька метрів по лісі ви познайомитись з іншими кам’яними останцями цієї місцевості. Тут чекають зустрічі віковічні скелі «Мертва голова», «Камінь кат», страшно? Не бійтесь, це лише назви, а насправді всього-на-всього природній результат дії водної та вітрової ерозії. Наступні експонати лісової стежини: «Лежачий пес» та «Груда рихлого каміння».

На завершення мандрівки, неймовірної краси – закинута каменоломня ХХ ст. Тут у далекому минулому проводились гірничі роботи із видобутку твердої гірської породи, що використовувалась як будівельний матеріал.

Видобуток каменю у цій каменоломні проводився відкритим способом, із використанням відносно нескладних знарядь та пристроїв, де виконання робіт доручалось не тільки професійним гірникам, а й звичайним селянам.

Усім хто хоче побувати у цій мальовничій лісовій місцевості із фантастичними природними експонатами, відчути атмосферу ХХ ст., яка панувала на гірничих роботах та просто відпочити від щоденної метушні і сповна прийняти природотерапію Вам будуть раді у Національному природному парку «Північне Поділля».

З питань проведення мандрівок звертайтесь за тел. 0326644005/park-pp@ukr.net

Мандруйте Україною, бо іншого дому у нас не має!

ZV.IN.UA | BR1ZE © Est. 2019 | Newsphere by AF themes.