20/04/2024

Золочів Вечірній

Всі новини Золочівщини

У одній каплі крові – основна інформація про здоров’я людини!

Золочівська ЦРЛ вступає у новий рік з оновленим діагностичним обладнанням!


Оновлення лабораторного обладнання для лікувально-діагностичного відділення Золочівської ЦРЛ .
Відтепер у лікувально-діагностичному відділенні ЦРЛ можна буде пройти більш широкий спектр гематологічних аналізів завдяки придбанню сучасного обладнання.

Завдяки конкурсу проєктів місцевих ініціатив у Львівській області на 2020-2025 роки ЛОДА та фінансовій співучасті місцевих підприємців у лікувально-діагностичне відділенні Золочівської ЦРЛ придбано нове обладнання для гематологічних досліджень вартістю майже півмільйона грн.


Фінансування проєкту було здійснено за співфінансування ЛОДА, Золочівською міською радою, Фондом «МХП – Громаді» (за сприяння «Захід-Агро МХП»), а також агрофірми «Дзвони», ПП «Галкомсервіс», ТОВ «Графіка», ТОВ «Коудайс Україна», ТОВ «Електроконтакт» та інших спонсорів. Загальний бюджет проєкту становив 492 тис. грн.
У результаті було придбано 4 медичні сучасні аналізатори та дозатори до них:

  1. Експрес-аналізатор глюкози «ЕКСАН-ГМ» (визначення вмісту цукру в крові);
  2. Центрифуга «ELMI CM-6M»;
  3. Аналізатор сечі CL-50;
  4. Гематологічний аналізатор автомат HumaCount80TS ( визначення загального аналізу крові з більш розширеним спектром показників).

    9 грудня у Лікувально-діагностичному відділенні Золочівської ЦРЛ завідувач відділення Микола Холявка презентував для спонсорів нове придбане обладнання. При цьому він продемонстрував і розповів як виглядали старі аналоги та які переваги у сучасних пристроїв.


    Лікарі відділення Анна Григорівна Коваль та Чумак Світлана Степанівна зазначила, що завдяки придбаному обладнанню відтепер у державній поліклініці можна буде зробити навіть дороговартісні і важливі аналізи, такі як онкомаркери крові, дослідження гормонів щитовидної залози тощо.

    «Часто люди здають аналіз на рівень цукрі в крові у приватній лабораторії, а потім повторно здають у нас, адже є більша довіра до державних установ», – розповіла лікар-лаборант Анна Коваль. За один день на новому обладнанні зможуть зробити дослідження крові більше як 80 особам, тобто за рік послугою зможуть скористуватись майже 40 000 місцевого населення.

    Микола Холявка та лікарі-лаборанти подякували спонсорам за фінансову участь та запросили усіх мешканців Золочівської громади, хто має таку потребу, користуватись послугами оновленого лікувально-діагностичного відділення.

Тетяна ГЕМБАЧ-КОПЧИК

ZV.IN.UA | BR1ZE © Est. 2019 | Newsphere by AF themes.