24/04/2024

Золочів Вечірній

Всі новини Золочівщини

У Золочеві відкрили сучасний інтерактивний простір для дітей

У міській дитячій бібліотеці відкрили інтерактивну кімнату, яку облаштував благодійний фонд СОС Дитячі Містечка Україна

Це сьомий з восьми запланованих дитячих просторів на Львівщині. Мета відкриття таких просторів – залучити дітей та дорослих з числа внутрішньо переселених осіб до швидкої та ефективної адаптації у новій громаді. Їх культурна інтеграція, організація інформаційного обслуговування, навчання, розвитку та проведення спільного сімейного дозвілля.

– У цей непростий час хочеться зробити для дітей щось, щоб вони тішились, щоб вони сюди приходили і могли тут спокійно бавитись, відволіктись від тих подій, що навколо. Я подіваюсь на швидку перемогу і дуже хочу, щоб діти не запам’ятали тих жахіть війни, що кояться у нашій державі. Дякую керівництву «СОС Дитячі містечка України» та міській владі, які сприяють у втіленні проектів. Дякую бібліотекарям, які вкладають своє душевне тепло, працю, які живуть своєю роботою. Те, що ви робите на своїх місцях, можливо, зараз не видно. Але це буде видно через двадцять років, через тридцять, бо це завдяки вашій праці зараз наші хлопці виросли патріотами і завдяки вам вони розуміють, що таке Україна і за що варто боротись, – наголосила директор Департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОВА Ірина ГАВРИЛЮК.

– Благодійний фонд «СОС Дитячі містечка України» облаштував у Львівській області вісім інтерактивних просторів. Це сьомий простір, який ми відкриваємо. Кожен простір – індивідуальний. Кожна громада відчуває своїх дітей і знає, чого хочуть діти в громаді. Ми стараємось підтримати кожну громаду. Проте все ж таки є одна риса, яка об’єднує вас всіх. Це – чарівні наші діти. Вони всюди усміхнені, всюди щасливі. І ми тішимось з того, що ми можемо дарувати такі яскраві моменти. Дуже сподіваюсь, що ця кімната завжди буде сповнена дитячих посмішок, – зазначила Ірина ЗМИСНА, менеджер по роботі з громадами міжнародної благодійної організації «Благодійний фонд «СОС Дитячі Містечка» Україна.

Під час урочистого заходу з нагоди відкриття виступили народний аматорський вокальний ансамбль «Древо» Золочівського Палацу культури (керівник Ольга Чепелюк). Учні ЗЗСО №2 Настя Головацька, Яна Оленка, Софія Грабовська декламували вірші. Діти також мали можливість спробувати себе у розмальовуванні каміння на майстер класі від Галини Курило (м. Очаків) та малюванні на магнітних дошках.

Золочівська міська бібліотека ім. І. Франка є центром дозвілля Золочівської громади, в якому, крім популяризації книги, проводяться різноманітні культурно-просвітницькі, пізнавальні, розважальні заходи (майстер-класи; флешмоби, квести, інтелектуальні ігри, вікторини, літературно-мистецькі проєкти; благодійні ярмарки та акції та для збору коштів на потреби ЗСУ, а також виготовлення дитячих малюнків, листівок та оберегів для наших захисників) та допомагає інтеграції дітей, що приїхали із місць охоплених бойовими діями, у Золочівську громаду.

У межах ініціативи «СОС Дитячі містечка України» у співпраці з департаментом з питань культури, національностей та релігій облаштували вже 8 інтерактивних просторів у бібліотеках Львівщини – Яворова, Старого Самбора,Борислава, Пустомит, Дрогобича, Золочева, Східниці та Новояворівська.

Тож запрошуємо дітей міста Золочів весело та цікаво провести час, відвідати інтерактивну кімнату, що знаходиться в приміщенні Золочівської міської бібліотеки для дітей. Чекаємо вас з вівторка по неділю з 10:00 по 17:00 год.

ZV.IN.UA | BR1ZE © Est. 2019 | Newsphere by AF themes.