19/04/2024

Золочів Вечірній

Всі новини Золочівщини

Травматологами КНП «Золочівська ЦРЛ» вперше виконано операцію з приводу перелому проксимального відділу стегна

Переломи верхньої третини стегна, так само, як переломи верхньої третини плеча та променевої кістки в типовому місці – одна з найчастіших травм в похилому віці, причиною якої є остеопороз.

Внаслідок травми людина втрачає опороздатність і стає прикованою до ліжка. Лікування ускладнюється приєднанням пролежнів, пневмоній, високим рівнем розвитку тромбоемболій з частими летальними випадками.

На противагу цьому оперативне лікування дозволяє на другий-третій день активізувати пацієнта, уникнути ускладнень і дати шанс на життя. Операція малоінвазивна, тобто робиться через два невеликі розрізи до 5 см. Наступного дня після операції пацієнта ставлять на ноги і за допомогою зовнішньої опори він може пересуватися з повним навантаженням на оперовану кінцівку.

Нашою першою пацієнткою стала жінка 82 років. Післяопераційний період протікав без ускладнень, активізована і виписана на 10 день після операції. За останній місяць вже виконано декілька операцій по усуненню перелому проксимального відділу стегна.

Операційна бригада – Igor Litvynov, Pavlo Adamyk, анестезіолог Наталія Гнип.

Створено за підтримки проекту USAID Ukraine – USAID Україна «Підтримка реформи охорони здоров’я».

ZV.IN.UA | BR1ZE © Est. 2019 | Newsphere by AF themes.