18/04/2024

Золочів Вечірній

Всі новини Золочівщини

На Львівщині розпочалися Дні профілактики раку грудної залози

20 жовтня – Всесвітній день раку грудної залози. Тому традиційно жовтень кожного року присвячується профілактиці раку грудної залози. Ця акція має назву «Дні профілактики раку та його раннього виявлення», а також Дні обізнаності про це захворювання.

Про це розповів заступник керівника Львівського онкологічного регіонального лікувально-діагностичного центру, депутат Львівської обласної ради Олег Дуда.

«Щороку в нашому центрі перебуває в середньому 930 хворих з таким захворюванням. У 2020 році – хворих було 730. Така статистика свідчить лише про зменшення кількості звернень у зв’язку з карантином, ковідом, через який пацієнти забули про всі інші захворювання.

Тому цього місяця ми особливо звертаємо увагу на рак грудної залози. Запрошуємо жінок на скринінг, який є безкоштовним – на Львівщині функціонує сім скринінгових центрів, окрім того, працюють ще багато приватних. Скерування на скринінг або одразу на мамографію можна отримати у сімейного лікаря. Можна також самому прийти у скринінговий центр», – зауважив Олег Дуда.

Він також зазначив, що найкраще звертатися за консультацією до мамолога, який підкаже, коли краще робити звичайне УЗД, коли рекомендована мамографія. До мамолога можна потрапити також за скеруванням сімейного лікаря.

Детальніше про скринінгове обстеження – тут.

ZV.IN.UA | BR1ZE © Est. 2019 | Newsphere by AF themes.