24/04/2024

Золочів Вечірній

Всі новини Золочівщини

До 105-ї річниці бою під Крутами

Сьогодні, 27 січня 2023 р. у Народному домі ім. І. Болозіра м. Золочева відбувся вечір – реквієм до вшанування пам’яті Героїв Крут. Захід відбувся за участі студентів Золочівського фахового коледжу НУ “Львівська політехніка” та молодіжного театру “Край”. Цьогоріч вся Україна та Золочівщина відзначає 105 річницю бою під Крутами – події, що стала основою переосмислення ролі та значимості української армії та її формування в часі української модерної історії.

Після здобуття Україною незалежності подвиг героїв Крут зайняв гідне місце в пантеоні національної слави, став символом патріотизму і жертовності у боротьбі за державну незалежність!

Символічно, що 105 років тому саме студенти та гімназисти стали основою оборони столиці України. Сьогодні ж молодь стоїть пліч-о-пліч на захисті суверенітету України, а підростаюче покоління пам’ятає історію та робить правильні висновки з подій минулого. Бо хто не знає свого минулого – не вартий майбутнього.

Дякуємо керівництву Золочівського палацу культури та Департаменту освіти Золочівської ОТГ за тісну співпрацю у проведенні заходу.

Вічна Слава Героям Крут!

ZV.IN.UA | BR1ZE © Est. 2019 | Newsphere by AF themes.