20/04/2024

Золочів Вечірній

Всі новини Золочівщини

Джим Баттербі подарував Дитячому будинку «Рідний дім» виготовлене власноруч обладнання для дитячого майданчика

Нещодавно Золочівську громаду відвідав Джим Баттербі, громадянин Великобританії, англієць, який прожив там все своє життя. Джим Баттербі подарував Дитячому будинку «Рідний дім», що у Сасові, виготовлене власноруч обладнання для дитячого майданчика.

У Великобританії чоловік разом з дружиною Мариною (Марина родом із Грузії) створив заклад порятунку для собак. До цього він працював у ювелірній компанії Fairline, яка, як він сам говорить, виготовляла дорогі іграшки для багатих хлопчиків. Як розповідає сам Джим, у якийсь момент до нього прийшло усвідомлення того, що життя полягає не у гонитві за грошима. Життя та світ значно більші за гроші. Разом з дружиною вони переїхали жити у будинок на ферму, зайнялись порятунком собак. За весь час вони прилаштували більше 4 тисяч тварин. Окрім того, на фермі проживало близько сорока собак різних порід. Згодом Джим почав виготовляти дитяче ігрове обладнання та іграшки з дерева та натуральних матеріалів.

«Тоді війна Путіна в Україні перейшла у другу фазу. Я, як і багато хто у західному світі, відчув потребу зробити більше, ніж просто пожертвувати гроші. Спочатку я хотів стати легіонером та поїхати в Україну. Хоча у мене дуже обмежений військовий досвід. Тим часом українські військові правила змінилися. В іноземний легіон набирали військових із попереднім досвідом та віком до 45 років. Тож довелося думати в іншому напрямку. Ми з колегами вирішили, що будемо виготовляти дитяче ігрове обладнання для дитячих будинків. Я мав використати свої контакти в Україні, що я й зробив. На жаль, сталось так, що моя компанія відмовилась згодом від цієї ідеї. Я вирішив, що дав обіцянку і не відступлюся. Тож я побудував вдома у своїй майстерні те, що міг перевозити в машині. І так я опинився в Україні, у дитячому будинку «Рідний дім»… Тут я повинен сказати, що я ніколи не зустрічав таких чудових відкритих людей, за все своє життя. Я дуже вражений вашою дружелюбністю. Воістину прекрасні люди світу. Діти та персонал допомагали мені і були дуже щасливими. А ще мені здається, що персонал подумав, що я маю недостатню вагу, через бенкети та тістечка, які мені запропонували, дякую. Я любив кожну хвилину перебування у вашій прекрасній країні. І так до нових проєктів. Сподіваюся, я можу зробити трохи більше, щоб допомогти вам, чудові люди», – поділився Джим Баттербі з друзями.

Директорка Дитячого будинку «Рідний дім» Наталія Тамчук разом із вихованцями вдячна благодійнику за такий чудовий подарунок:

– Насправді неможливо передати емоції. Ми досі під враженнями від цього візиту і подарунка. Пан Джим подарував нам не просто обладнання для майданчика, а власноруч виготовлене обладнання! До того ж самотужки з допомогою наших працівників і, найголовніше, вихованців встановив його. Бачили б ви їхні емоції! Я дуже вдячна Джиму Баттербі за це. Також хочу подякувати депутатові Золочівської міської ради Миколі Холявці, котрий сприяв цьому візиту. Без нього не було б такого чудового знайомства і таких щирих емоцій у дітей.

ZV.IN.UA | BR1ZE © Est. 2019 | Newsphere by AF themes.