19/04/2024

Золочів Вечірній

Всі новини Золочівщини

Більшість сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, влаштовується до сімейних форм виховання

Кількість влаштованих до прийомних сімей (ПС) та дитячих будинків сімейного типу (ДБСТ) дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, постійно збільшується. Про це повідомив генеральний директор Директорату розвитку соціальних послуг та захисту прав дітей Міністерства соціальної політики Руслан Колбаса.

За його словами, в минулому році до прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу було влаштовано близько 2 тисяч дітей, в той час, як у 2017 році – понад 1,6 тисяч.

«Виховання дітей у сім’ї – це найкраще для дитини, адже саме у родині вона отримує більше піклування і тепла, ніж в інтернаті. Тому державна політика спрямована на те, щоб дитина-сирота або дитина, позбавлена батьківського піклування, була максимально швидко влаштована в родину: прийомну сім’ю, дитячий будинок сімейного типу, під опіку, піклування», – підкреслив Руслан Колбаса.

Він також зазначив, що наразі у прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу виховується понад 14,7 тисяч дітей, що майже на 700 дітей більше, ніж було на початок минулого року.

Загалом, в Україні працює понад 1,2 тисяч дитячих будинків сімейного типу та понад 3 тисячі прийомних сімей.

Джерело: Міністерство соціальної політики України

ZV.IN.UA | BR1ZE © Est. 2019 | Newsphere by AF themes.