25/04/2024

Золочів Вечірній

Всі новини Золочівщини

Історія успіху на Золочівщині

Львівщина у 2022 році виділила майже 7,5 млн грн на підтримку мікро- і малих підприємств у вигляді дотацій на корів. Загалом підтримку розподілили між 109 отримувачами, серед яких – 32 зареєстровані сімейні фермерські господарства.

Одним з таких активних мікро виробників у формі сімейного фермерського господарства є сім’я Войтович з с. Королівка Бродівської громади  Золочівського  району. 

Сімейне фермерське господарство у галузі  молочного скотарства Андрій та Ніна Войтовичі у 2020 році створили одними з перших. У власному господарстві утримують 39 голів великої рогатої худоби, з них 32 корови.

Упродовж трьох років збільшили поголів’я корів майже вдвічі (з 17 до 32 голів), з перспективою розвитку до 50 корів.

«Завдяки обласній програмі отримали 75 тис грн фінансової підтримки  у вигляді  дотації  за утримання 30 корів. Дотаційні кошти одразу інвестували у заготівлю сіна і силосу для годівлі тварин у зимово-стійловий період», –  розповіла голова сімейного фермерського господарства пані Ніна. 

Також фермери, окрім дотації торік, двічі отримували гуманітарну допомогу насінням кукурудзи, пшениці і багаторічних трав. Зі свого боку –  ініціювали реєстрацію трьох сімейних фермерських господарств шляхом надання консультацій та роз’яснень особистим селянським господарствам навколишніх сіл щодо доцільності  провадити  виробництво у правовому полі та залучати у розвиток власного бізнесу чинні програми підтримки.

«В обробітку маємо 18 га сільськогосподарських угідь, на яких окрім вирощування кормових культур для тваринництва займаємось овочівництвом на площі 5 га. У 2022 році отримали погодження на реалізацію грантового проекту «Власна справа» за програмою «єРобота на розвиток власного бізнесу», – додав пан Андрій.

На 2023 рік з метою нарощення поголів’я корів у господарствах усіх організаційно-правових форм шляхом відтворення та стимулювання закупівлі племінних або високопродуктивних корів в межах затвердженої Комплексної програми підтримки та розвитку сільського господарства у Львівській області на 2021 – 2025 роки для підтримки виробників галузі тваринництва передбачили дотацію за приріст поголів’я корів.

ZV.IN.UA | BR1ZE © Est. 2019 | Newsphere by AF themes.