20/04/2024

Золочів Вечірній

Всі новини Золочівщини

Підсумки 2022 року по виконанню бюджету Золочівської ТГ

Низка громад Львівщини забезпечили зростання надходжень до місцевих бюджетів більш як у півтора рази.

За підсумками 2022 року із 81 бюджету Львівщини невиконаними в частині запланованих надходжень податків і платежів виявилися лише два: бюджети Заболотцівської та Перемишлянської територіальних громад.

Про це повідомив директор департаменту фінансів Львівської ОВА Олег Демків.

«Більш як двадцятивідсоткове перевиконання планових завдань досягнули в Новокалинівській, Тростянецькій, Солонківській, Великомостівській, Меденицькій, Новояворівській, Поморянській і Яворівській громадах.

Також у Новокалинівській, Солонківській, Великомостівській, Боринській, Добротвірській, Дрогобицькій, Золочівській, Івано-Франківській, Новояворівській, Самбірській і Яворівській громадах забезпечили зростання надходжень порівняно з 2021 роком більш як у півтора рази», – зазначив Олег Демків.

Підсумки 2022 року по виконанню бюджету Золочівської територіальної громади.

Незважаючи на складні часи для країни, виконання бюджету Золочівської територіальної громади в частині дохідної частини склало 119,6 відсотків до уточнених призначень. Порівняно із надходженнями 2021 року зростання становить 59,5 відсотків. Перевиконання планових завдань та позитивна динаміка досягнуті завдяки підвищенню грошового забезпечення військовослужбовців та фізичним особам підприємцям, які сумлінно сплачували єдиний податок, незважаючи на пільги, надані державою під час дії воєнного стану.

Завдяки сумлінним платникам Золочівської територіальної громади, крім основних видатків вдалося реалізувати 46 Програм місцевого значення на суму 93900,0 тис. грн. У 2022 році основна увага приділялась захисту та збереженню життя дітей та жителів громади. А саме, на облаштування укриттів в освітніх та інших установах використано 10490,9 тис. грн. На реалізацію Програми розвитку освіти Львівщини придбано один шкільний автобус, ще два автобуси буде одержано в 2023 році, кошти на які вже перераховано. Одним із пріоритетних напрямків при виконанні видаткової частини бюджету є підтримка обороноздатності України. Видатки на вищезгадану мету склали 10942,4 тис. грн. На звернення керівництва Бородянської територіальної громади Київської області з місцевого бюджету було виділено субвенцію в сумі 100,0 тис. грн. на ліквідацію руйнувань внаслідок дій російських загарбників.

Оновлення матеріально-технічної бази та збереження кадрового ресурсу закладів охорони здоров’я є ціллю і завданням міської ради. Впродовж минулого року з місцевого бюджету надано фінансової підтримки установам охорони здоров’я в сумі 19646,8 тис. грн., в тому числі 1229,1 тис. грн. на ремонт приміщень, на придбання медичного та довгострокового обладнання 467,0 тис. грн. та здійснено реконструкцію системи кисневого постачання на суму 1605,1 тис. грн. Крім цього, з метою недопущення заборгованості по виплаті заробітної плати працівникам охорони здоров’я з місцевого бюджету було виділено – 2700,0 тис. грн.

Завдяки спільній діяльності депутатів міської ради та членів виконкому впродовж минулого року було освоєно 461,9 млн. грн. на фінансування видатків, які передбачені Бюджетним кодексом України та Законами України. Детальнішу інформацію буде опубліковано після формування звіту за 2022 рік.

ZV.IN.UA | BR1ZE © Est. 2019 | Newsphere by AF themes.