25/04/2024

Золочів Вечірній

Всі новини Золочівщини

Проходять благодійні екскурсії для тимчасово переселених людей

У нашому місті проходять благодійні екскурсії для переселенців, які хочуть дізнатися більше про золочівський край. Також організовуються майстер-класи для дітей, різні цікаві зустрічі у Золочівській міській бібліотеці ім. І. Франка, зокрема перегляди фільмів чи зустрічі з психологом.

«Я золочів’янка, але останні роки живу в Києві, де працюю в музеї (НХМУ). Тому, поки я знову тут, хочеться долучитись до волонтерської допомоги саме за своєю спеціалізацією. Екскурсії видалися гарним варіантом, для того, щоб познайомити з Золочевом тимчасово переселених сюди людей. Якось зацікавити та підтримати їх, допомогти з адаптацією у місті, де раніше вони, наймовірніше, не були» – розповіла організаторка Мар’яна Сірко – «я пропоную спробувати подолати відчуття відчуження у новому місті через знайомство з ним. Адже поруч з друзями ми почуваємо себе значно комфортніше, ніж з незнайомцями».

Екскурсії відбуваються як у будні дні, так і у вихідні і приєднатися можуть усі охочі. Найближча екскурсія відбудеться уже завтра, в неділю (10.04) об 11:00. Місце зустрічі: Будинок культури, біля центрального входу. Щоб бути в курсі подій ви можете звернутися до Мар’яни за телефоном +380 98 566 65 21 чи написати у телеграм @maryana_sirko, або одразу приєднатись за посиланням у групу (в телеграмі) ЗОЛОЧІВ. Прогулянка нашою минувшиною.

ZV.IN.UA | BR1ZE © Est. 2019 | Newsphere by AF themes.