24/04/2024

Золочів Вечірній

Всі новини Золочівщини

ОРЕСТ КАВЕЦЬКИЙ ВЗЯВ УЧАСТЬ У ЩОРІЧНІЙ ПРОЩІ В ЧЕСТЬ МАРКІЯНА ШАШКЕВИЧА

У неділю, 7 серпня, на Білій горі, що поблизу с. Підлисся, відбувся захід, на який був запрошений голова Золочівської районної ради.

У своїй промові до присутніх Орест Кавецький зазначив, що колись Іван Франко характеризував Маркіяна Шашкевича такими словами: “Людина наскрізь симпатична, щира, проста, огріта неложною любов’ю до рідного народу і непохитно певна своєї дороги”.

“Справді, згадуючи сьогодні про отця Маркіяна кожен з нас повинен усвідомити, що Всевишній подарував нам постать воістину патріотичну і талановиту, свідому на державницькі ідеї, жертовну на благодіяння. Він мав тверде переконання в нерозривності понять Бог, Церква, народ і ближній.

Маркіян Шашкевич був людиною, котра не могла дати бідним матеріальних цінностей, бо їх у нього не було. Але він давав їм те, що важить набагато більше – свою любов, свої знання, свої переконання. Переконання того, що є народ український, є його мова та історія, а отже і має бути самостійна незалежна соборна Україна. Зараз сотні наших земляків – нащадків Маркіяна, виборюють наше право на цю незалежну державу, про яку він так мріяв. Пам’ятаймо та шануймо ім’я отця Маркіяна Шашкевича на віки віків! Слава Україні! Слава її Героям і Збройним силам! Дякуємо нашим захисникам за сьогоднішнє мирне небо над головою!”, – такими словами у власному виступі звернувся голова Золочівської райради до людей, які приїхали у цей недільний день віддати шану о. Маркіяну Шашкевичу.

Володимир НАКОНЕЧНИЙ

ZV.IN.UA | BR1ZE © Est. 2019 | Newsphere by AF themes.