19/04/2024

Золочів Вечірній

Всі новини Золочівщини

Заняття з арт-терапії для жінок-ВПО, які тимчасово проживають у гуртожитку Золочівського ліцею

12 квітня 2022 року ГО «Гендерний Креативний простір» у приміщенні Золочівського фахового коледжу НУ «Львівська політехніка» в межах перепрофільного проєкту «Інституційна підтримка економічного потенціалу сільських жінок на рівні області та громад», у зв’язку з військовими діями росії в Україні та у відповідь на нагальні потреби приймаючих громад провели заняття з арт-терапії для жінок-ВПО, які тимчасово проживають у гуртожитку Золочівського ліцею.

Це був майстер клас з «малювання вовною». Натуральна вовна – це дуже живий матеріал, який передає глибину кольорів, настрій, емоції та безмежні властивості. Техніка «шерстяної акварелі» дуже схожа на акварельний живопис. Сама вовна допомагає у малюванні і робить людей трішки впевненішими, адже з нею дуже приємно працювати і легко справляються навіть новачки.

Проєкт реалізується у 4-ьох областях та 7-ми громадах Заходу нашої країни: Золочівській та Бісковицькій громадах Львівської області, Чернівецькій, Вижницькій та Заставницькій громадах Чернівецької області, Печеніжінській громаді Івано-Франківської області та Луцькій громаді Волинської області, – що є приймаючими громадами для вимушено переселених жінок з дітьми/групами дітей, де здійснюють свою діяльність громадські організації що просувають ідеї та практики гендерної рівності: ГО «Гендерний креативний простір», ГО «Синергія», ГО «Діє Добрі ідеї єднають», ГО «Кроки до майбутнього», ГО «Ми рівні», ГО «Сільські жінки України».

Проєкт «Голос жінок і лідерство – Україна» – це п’ятирічний проєкт у рамках програми Global Affairs Canada’s Women’s Voice and Leadership. Проєкт підтримує жіночі правозахисні організації, активісток та платформи взаємодії для досягнення їхніх інституційних, програмних та адвокаційних цілей задля забезпечення прав жінок та дівчат і просування гендерної рівності в Україні.

«Голос жінок і лідерство – Україна» вроваджується Українським Жіночим фондом у співпраці з Міжнародним фондом «Відродження» та громадською організацією «Ла-Страда Україна».

Проєкт реалізовується в усіх областях України і досягає визначеної мети через реалізацію трьох завдань:

  • Підтримка жіночих/феміністичних громадських організацій, особливо тих, які представляють інтереси вразливих жінок і дівчат, та тих, що стикаються з множинною дискримінацією, задля покращення управління та стійкості.
  • Посилення жіночих громадських організацій в плануванні та адвокації для просування гендерної рівності в Україні.
  • Підвищення ефективності національних та регіональних жіночих/феміністичних платформ, мереж та локацій у їх впливу на впровадження гендерно-чутливих змін та реалізації гендерно-чутливої політики в Україні.
ZV.IN.UA | BR1ZE © Est. 2019 | Newsphere by AF themes.