24/04/2024

Золочів Вечірній

Всі новини Золочівщини

Семирічний Сашко Тютін з друзями придбав рації військовим

Діти під час війни особливо вразливі. Повномасштабне вторгнення росії торкнулося кожного маленького українця та українки не лише в Україні, а й за її межами. Однак, багато хто з них не лише вірить у перемогу, а й долучається до її наближення своїми вчинками. Вони так само, як дорослі, творять майбутнє України. Волонтерять, донатять на армію, наближають перемогу.

Семирічний Сашко Тютін, що мешкає у Сполучених Штатах Америки, разом з однокласниками зібрав кошти та придбав для українських військових 10 комплектів рацій. Сашко успішно закінчив 2 клас у St. Anthony of Padua School. Також відвідує суботню українську школу, навчається грі на піаніно та є наймолодшим учасником українського танцювального колективу. Хлопець дуже хотів особисто передати подарунок військовим і разом з мамою прилетів в Україну.

– Я дуже хочу, щоб Україна перемогла, – розповідає хлопчик. – Мій старший брат Тарас підказав мені ідею збору грошей для українських солдатів. Він же і допомагав мені придбати рації. У моєму класі навчається четверо українців і вони також хочуть, щоб Україна перемогла. А збирали гроші ми усім класом і купили аж 10 рацій. А ще я дуже хотів потиснути руку захисникам. Мене друзі запитували, чи мені не страшно їхати в Україну, адже там війна і стріляють. Але мені не було страшно. Бо якщо боятись, то ми не зможемо перемогти. Я мрію, щоб Україна перемогла.

Усі українські діти переживають війну не менш емоційно, ніж дорослі. Але сьогоднішнє покоління дітей і підлітків точно знає, хто є ворогом їхньої держави і вже змалечку розуміє, що свою державу треба боронити.

ZV.IN.UA | BR1ZE © Est. 2019 | Newsphere by AF themes.