25/04/2024

Золочів Вечірній

Всі новини Золочівщини

День Гідності та Свободи

21 листопада в Україні відзначають День Гідності та Свободи. Це свято було встановлене 2014 року з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року — лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод.

Сьогодні на площі Незалежності у Золочеві відбулись урочисті заходи з нагоди Дня Гідності та Свободи. Представники районної та міської влади, а також громадськість зібралися разом, щоб відзначити цей день. Громада Золочева у спільній екуменічній панахиді помолилася за всіх тих, хто віддав життя за Україну. Біля дошки пам’яті героїв Небесної Сотні було покладено квіти та запалено лампадки.

«Це свято – символ нашої національної ідентичності. Герої Небесної Сотні ціною свого життя боролися за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину. І ми, будучи захисниками нашої Держави, маємо відстоювати ці ідеали», зауважив військовий капелан отець Юрій Галабуда.

ZV.IN.UA | BR1ZE © Est. 2019 | Newsphere by AF themes.